Caps
KBC
Tentz
Marked

AGENDA

26/03/2022 RUN INTO THE ZONE 2020
TERUG NAAR OVERZICHT
SUBSIDIE VOOR LAADINFRASTRUCTUUR

SUBSIDIE VOOR LAADINFRASTRUCTUUR

Algemeen / Gemaakt op maandag 26 juli 2021

Dankzij een nieuwe oproep van de Vlaamse Overheid kan u financiële steun vragen voor uw investering in (semi)publieke laadinfrastructuur op uw terrein. Om in aanmerking te komen voor subsidie, dient uw investering ten eerste te voldoen aan de volgende voorwaarden:
• De laadpunten zijn minstens 10 uur per etmaal publiek toegankelijk. Tijdens die periode moet iedereen onvoorwaardelijk zijn/haar elektrische wagen kunnen laden.
• Alle gebruikers van elektrische voertuigen kunnen er via een ad-hoc oplaadmogelijkheid laden, zonder dat een contract moet worden gesloten met de betrokken elektriciteitsleverancier of exploitant.
• Aan de laadpunten moet geladen kunnen worden met de meest gangbare laadpassen en de prijzen moeten marktconform zijn.
• De laadpunten worden voorzien van groene stroom.
• Bij het plaatsen en de uitbating van de oplaadpunten wordt rekening gehouden met het ‘do not significantly harm’ (DNSH) principe.
• De informatie over de laadpunten, zoals locatie, vermogen, toegankelijkheid wordt in open dataformats en via open data-uitwisselingsprotocollen ter beschikking gesteld aan de daartoe aangeduide organisatie.

Verder wordt bij de beoordeling van uw investering rekening gehouden met de volgende aspecten:
• de inhoudelijke kwaliteit van het voorgestelde project: is het project duidelijk en goed gedocumenteerd?
• de haalbaarheid en resultaatgerichtheid: is het project matuur en zal het vlot leiden tot het beoogde resultaat?
• de geografische spreiding en schaalgrootte: zijn de laadpunten gunstig gelegen -bereikbaarheid, spreiding, …- en draagt de uitrol wezenlijk bij tot de globale laaddoelstellingen?

Uw project moet bovendien binnen een termijn van 2 jaar gerealiseerd zijn, te rekenen vanaf de kennisgeving van de selectie van uw project.

De maximale subsidie per project bedraagt 300.000 euro. Daarmee kunnen investeringen worden vergoed voor de plaatsing en slimme aansluiting van laadinfrastructuur (voor normaal of hoog vermogen), en dit aan 20% van de kosten en met een maximum van 1.000 euro per gerealiseerde charge point equivalent (CPE).

Meer info + aanvraagformulier.

Gerelateerd nieuws

WhatsApp groep onder ondernemers ter versterking van sociale controle

WhatsApp groep onder ondernemers ter versterking van sociale controle

Algemeen / Gemaakt op maandag 2 mei 2016

Naar aanleiding van een aantal inbraken/inbraakpogingen op het bedrijvenpark neemt vzw Bedrijvenpark Waregem Zuid het initiatief om een WhatsApp groep op te starten waarop verdachte omstandigheden kunnen worden gemeld.

LEES MEER
Renson in de kijker met de Camargue in Milaan

Renson in de kijker met de Camargue in Milaan

Algemeen / Gemaakt op donderdag 14 april 2016

Voor het derde jaar op rij verzamelen alle grote spelers op het vlak van internationaal design zich deze week in het Palazzo Litta van Milaan, en dit ter gelegenheid van de Design Week. Als spin-off van de “‘Salone del Mobile”-beurs, huisvest dit fascinerende stukje baroque architectuur in het centrum van Milaan een tentoonstelling rond het thema ‘traditie & technologie’. Als één van de partners pakt Renson op deze tentoonstelling uit met de Camargue, een innovatieve terrasoverkapping met roteerbare aluminium lamellen in het dak.

LEES MEER