Caps
KBC
Axxi
Eurofiber
XMarketing

AGENDA

23/08/2018 12u15 : infosessie SHUTTLE INTO THE ZONE
Grootste energiebatterij in België gebouwd door YUSO, gevestigd op Industriezone Waregem Zuid

Grootste energiebatterij in België gebouwd door YUSO, gevestigd op Industriezone Waregem Zuid

Milieuvriendelijke industriezone / Gemaakt op donderdag 28 juni 2018

De site van Ruien, vroeger gekend omwille van zijn elektriciteitscentrale, krijgt een nieuwe invulling met dank aan het jonge bedrijf Yuso van managers Bart Pycke en Michel Verschuere gevestigd op Industriezone Waregem Zuid.  Het duo bouwt er een superbatterij van 25 MW (megawatt) die, naargelang de noden, ofwel elektriciteit kan opslaan ofwel elektriciteit kan afstaan.

De energiebatterij wordt de grootste in zijn soort van België. Ter vergelijking: de grootste soortgelijke batterij ter wereld werd gebouwd door Tesla in Australië en is goed voor 120 MW.

LEES MEER
Bloedinzameling bij TVH

Bloedinzameling bij TVH

Activiteiten / Gemaakt op maandag 18 juni 2018

Bloedinzameling op 22/06/2018 tussen 15u en 18u bij TVH. Red jij een mensenleven?
70% van de bevolking heeft ooit bloed nodig, slechts 3% geeft…
Dat bekent dat het Rode Kruis constant op zoek is naar (nieuwe) bloeddonoren om mensenlevens te redden.
Hierbij de tool om in te schrijven:
http://bloedinzameling.rodekruis.be/tvh

LEES MEER
Zware verkeershinder om de industriezone te bereiken

Zware verkeershinder om de industriezone te bereiken

Mededelingen / Gemaakt op maandag 4 juni 2018

Veel werknemers hebben deze morgen zware hinder ondervonden om vanaf het afrittencomplex via de Industrielaan het werk te bereiken. Dit komt door de omlegging bij het afsluiten van de Henri Lebbestraat.  De voorlopige timing is dat de Henri Lebbestraat terug open gaat op vrijdagavond 29 juni. In de 2e fase van de werken is er geen omleiding via de Industrielaan. Er is al een eerste evaluatie geweest van de verkeersmaatregelen. Vandaag wordt de lichtenregeling nog aangepast met langer groen voor de Anzegemseweg en korter groen voor de Industrielaan. Vanaf het afrittencomplex langs de Blauwpoortstraat naar de industriezone rijden  kan een gedeeltelijke oplossing vormen. Er is speciaal éénrichtingverkeer ingevoerd in de Blauwpoortstraat richting Industrielaan om zoveel mogelijk verkeer via daar ook naar het werk te krijgen. Verder stonden deze morgen alle invalswegen vol. Vanaf morgen hopen we erop dat meer doorgaand verkeer zal uitwijken naar Deerlijk en Kruishoutem en dat er nog meer mensen kiezen voor de fiets. 

 

LEES MEER
Shuttle into the Zone

Shuttle into the Zone

Mededelingen / Gemaakt op vrijdag 1 juni 2018

Op maandag 18 juni om 12u15 gaat er een infosessie door voor de werkgevers en HR-managers van alle bedrijven met een vestiging op Waregem Zuid ivm het intiatief Shuttle into the Zone. Wenst u aanwezig te zijn op deze sessie, gelieve in te schrijven via mail naar annelies@bedrijvenparkmanagement.be.

Het project kreeg vorige week reeds heel wat persaandacht : Bedrijven organiseren vanaf 3 september zelf een privaat busvervoer tussen het station en de industriezone Waregem Zuid. “Jaren aandringen bij De Lijn leverde niets op, we nemen het heft in eigen handen”, klinkt het. Een industriezone die een eigen pendeldienst in het leven roept, is uniek. In onze provincie bestaat er enkel iets gelijkaardigs in Zeebrugge. Dat de industriezone Waregem Zuid het nu ook doet, hoeft niet te verbazen. Zo kreunt het vlakbijgelegen op- en afrittencomplex E17-N382 onder dagelijkse files. Ook het kruispunt van de Anzegemseweg met de Industrielaan is een knelpunt. Er is verder een tekort aan parkeerplaatsen. De Lijn heeft een halte langs de Anzegemseweg. Maar van daar is het bijvoorbeeld ruim 2 kilometer stappen naar vorkheftruckbedrijf TVH. Dat is niet doenbaar.

LEES MEER
Green Deal : bedrijven en biodiversiteit

Green Deal : bedrijven en biodiversiteit

Voorstelling / Gemaakt op vrijdag 1 juni 2018

Investeren in biodiversiteit op bedrijventerreinen loont. Zowel de biodiversiteit als de bedrijven winnen erbij. De Vlaamse Overheid, Natuurpunt en Corridor ontwikkelen momenteel een Green Deal om bedrijven en organisaties aan te zetten en te ondersteunen om doelgericht te werken aan meer biodiversiteit op hun terreinen.
Door in deze Green Deal te stappen kan je mee verkennen hoe investeringen in biodiversiteit op korte en lange termijn goed zijn voor je bedrijf, de werknemers, de klanten, de relatie met relevante betrokkenen en het imago van het bedrijf.

LEES MEER
13 juni : Gratis ophaling afgedankt elektro door Recupel

13 juni : Gratis ophaling afgedankt elektro door Recupel

Voorstelling / Gemaakt op vrijdag 1 juni 2018

Op 13 juni komt Recupel op Industriezone Waregem Zuid oud elektro inzamelen. Hebben jullie minstens 20 kg elektro-apparaten af te danken? 
Recupel komt ze éénmalig en GRATIS ophalen!
Klik op 'Ik wens een gratis ophaling', vul je bedrijfsgegevens in en 'Verzend'.
Je ontvangt per e-mail een bevestiging van Recupel

LEES MEER