Caps
KBC
Tentz
Marked

AGENDA

26/03/2022 RUN INTO THE ZONE 2020
SUBSIDIE VOOR LAADINFRASTRUCTUUR

SUBSIDIE VOOR LAADINFRASTRUCTUUR

Algemeen / Gemaakt op maandag 26 juli 2021

Dankzij een nieuwe oproep van de Vlaamse Overheid kan u financiële steun vragen voor uw investering in (semi)publieke laadinfrastructuur op uw terrein. Om in aanmerking te komen voor subsidie, dient uw investering ten eerste te voldoen aan de volgende voorwaarden:
• De laadpunten zijn minstens 10 uur per etmaal publiek toegankelijk. Tijdens die periode moet iedereen onvoorwaardelijk zijn/haar elektrische wagen kunnen laden.
• Alle gebruikers van elektrische voertuigen kunnen er via een ad-hoc oplaadmogelijkheid laden, zonder dat een contract moet worden gesloten met de betrokken elektriciteitsleverancier of exploitant.
• Aan de laadpunten moet geladen kunnen worden met de meest gangbare laadpassen en de prijzen moeten marktconform zijn.
• De laadpunten worden voorzien van groene stroom.
• Bij het plaatsen en de uitbating van de oplaadpunten wordt rekening gehouden met het ‘do not significantly harm’ (DNSH) principe.
• De informatie over de laadpunten, zoals locatie, vermogen, toegankelijkheid wordt in open dataformats en via open data-uitwisselingsprotocollen ter beschikking gesteld aan de daartoe aangeduide organisatie.

Verder wordt bij de beoordeling van uw investering rekening gehouden met de volgende aspecten:
• de inhoudelijke kwaliteit van het voorgestelde project: is het project duidelijk en goed gedocumenteerd?
• de haalbaarheid en resultaatgerichtheid: is het project matuur en zal het vlot leiden tot het beoogde resultaat?
• de geografische spreiding en schaalgrootte: zijn de laadpunten gunstig gelegen -bereikbaarheid, spreiding, …- en draagt de uitrol wezenlijk bij tot de globale laaddoelstellingen?

Uw project moet bovendien binnen een termijn van 2 jaar gerealiseerd zijn, te rekenen vanaf de kennisgeving van de selectie van uw project.

De maximale subsidie per project bedraagt 300.000 euro. Daarmee kunnen investeringen worden vergoed voor de plaatsing en slimme aansluiting van laadinfrastructuur (voor normaal of hoog vermogen), en dit aan 20% van de kosten en met een maximum van 1.000 euro per gerealiseerde charge point equivalent (CPE).

Meer info + aanvraagformulier.

LEES MEER
Waregemse Locinox genomineerd voor Leeuw van de Export

Waregemse Locinox genomineerd voor Leeuw van de Export

Mededelingen / Gemaakt op maandag 26 juli 2021

2020 was een uitzonderlijk exportjaar. De wereldwijde gezondheidscrisis deelde harde klappen uit. Toch houdt FIT (Flanders Investment & Trade) vast aan de traditie: de rode loper uitrollen voor Vlaamse exportsuccessen via de wedstrijd Leeuw van de Export. Dit jaar al voor de 20e keer op rij. Intussen is de eerste horde genomen in deze jubileumeditie, want een vakjury nomineerde uit de ingediende dossiers 6 bedrijven. Zij zullen de komende maanden strijden voor deze prestigieuze Vlaamse export award. Het Waregemse Locinox zal de West-Vlaamse eer verdedigen bij de bedrijven tot maximaal 50 werknemers.

Artikel uit Made in West-Vlaanderen

LEES MEER
Laat het klein gevaarlijk afval van jouw bedrijf ophalen aan een gunstig tarief

Laat het klein gevaarlijk afval van jouw bedrijf ophalen aan een gunstig tarief

Mededelingen / Gemaakt op vrijdag 30 april 2021

Laat het klein gevaarlijk afval van jouw bedrijf ophalen aan een gunstig tarief.

POM West-Vlaanderen organiseert eind mei 2021 opnieuw een ophaalronde voor klein gevaarlijk afval voor West-Vlaamse bedrijven, in samenwerking met Vanheede Environmental Services.

Dankzij deze collectieve ophaalronde* kunnen bedrijven hun klein gevaarlijk afval op een correcte manier laten ophalen, aan gereduceerde tarieven! Als erkende ophaler levert Vanheede ook de nodige attesten af waardoor bedrijven meteen voldoen aan de VLAREMA-voorschriften omtrent het verplicht scheiden van afvalfracties.

LEES MEER
Start2Secure: Innovatieve beveiliging van bedrijventerreinen | 26 april 2021 - online event

Start2Secure: Innovatieve beveiliging van bedrijventerreinen | 26 april 2021 - online event

Groepsaankoop / Gemaakt op dinsdag 20 april 2021

POM West-Vlaanderen organiseert samen met IUNGOS en Vias Institute, in het kader van het Interregproject PASSAnT, op 26 april een online inspiratiesessie rond slimme beveiligingstechnologieën. Traditionele beveiligingsmethoden dekken niet langer de lading in de strijd tegen criminaliteit in havengebieden en op bedrijventerreinen. Hoogtechnologische tools bieden een antwoord op de uitdaging om optimale en betrouwbare beveiliging te garanderen.

Bedrijven en kennisinstellingen ontwikkelden met Europese steun slimme beveiligingssystemen zoals slimme dekzeilen voor vrachtwagens, intelligent hekwerk, dataverwerkende camera’s voor anomaliedetectie, bewaking met drones ...

Benieuwd naar de mogelijkheden van deze beveiligingssystemen? SCHRIJF U IN en ontdek de meerwaarde ervan voor uw bedrijf.

LEES MEER
bizLocator, jouw start voor professioneel vastgoed

bizLocator, jouw start voor professioneel vastgoed

Voorstelling / Gemaakt op vrijdag 12 maart 2021

Wens je een perceel op een bedrijventerrein te kopen? Zoek je eerder naar een beschikbaar bedrijfspand? Of wil je als starter een flexibele bedrijfsruimte huren? bizLocator helpt elke ondernemer gratis op weg naar de meest geschikte ruimte in de gewenste regio.
bizLocator biedt naast een overzicht van zowel winkelpanden, horecazaken, kantoren, loodsen, units in businesscenters en industriegronden ook een extra dienstverlening. Voor vragen rond vestigingsadvies, subsidies, uitbreidingsmogelijkheden van de locatie, noem maar op! Klik hiervoor op het icoontje bij een pand of op de knop 'Neem contact op'
Samen met bizLocator maken we je het gemakkelijker om jouw droomlocatie te vinden.

LEES MEER
Mobiliteit op en rond industriezone Waregem Zuid

Mobiliteit op en rond industriezone Waregem Zuid

Voorstelling / Gemaakt op maandag 1 maart 2021

Graag delen wij u het laatste nieuws mee ivm de mobiliteit op en rond onze industriezone :

  • AFRITTENCOMPLEX : De Vlaamse minister van Openbare Werken heeft het investeringsprogramma van 2021 goedgekeurd. De aanvraag omgevingsvergunningen is lopende. Als alles goed verloopt zal de aannemer aangesteld worden tegen het zomerverlof. Fase 1 houdt het gedeelte van het afrittencomplex richting Anzegem in. Zo kan het verkeer daar na 35 dagen reeds wat vlotter verlopen, zodat parallel met de rest van de werken aan het afrittencomplex het kruispunt Belgiek in Deerlijk kan worden heraangelegd. De totale duur van de werken in Waregem zou 6 maanden bedragen . U vindt een interessant filmpje over de werken via deze link : https://wegenenverkeer.be/studies/diverging-diamond-interchange-of-de-vlecht-voor-complex-e17-n382-waregem
LEES MEER