Caps
KBC
Tentz
Marked

AGENDA

26/03/2022 RUN INTO THE ZONE 2020
Cras bouwt verder aan zijn toekomst

Cras bouwt verder aan zijn toekomst

Mededelingen / Gemaakt op donderdag 28 oktober 2021

Stil staan staat gelijk aan achteruit gaan. Dat is dus geen optie. En dus wemelt het bij familiebedrijf Cras van de ideeën en wordt er volop geïnvesteerd in uitbreiding van de capaciteit en van de fysieke aanwezigheid – via de Cras-shops- in de markt. Op de recente vakbeurs Prowood ontvouwde Cras zijn nieuwste ambities.

Cras pakte op Prowood uit met een nieuw beursconcept. “Dit nieuwe ontwerp is een voorbode van hoe onze fysieke vestigingen er in de toekomst zullen uitzien”, vertelt Kenneth Tallir, omnichannel marketing manager bij Cras. “Je kan dit nieuwe verhaal samenvatten als ‘het gedigitaliseerde atelier’: een plek die voor de houtvakman vertrouwd aanvoelt door de sobere, functionele inrichting maar tegelijk ook slimme digitale tools bevat om het bezoek van de klant zo interessant en efficiënt mogelijk te maken.”

De innovatieve Cras-stand toonde naast producten, stalen en brochures, ook een reeks interactieve touch-schermen die de klant maximaal moeten informeren en hem of haar ook een beleving ‘hors du commun‘ geven. “Met nieuwe diensten, zowel digitale als fysieke, willen we ons profileren als dé partner bij uitstek voor de vakman”, aldus nog Kenneth Talir. “Denk aan een nachtsas voor afhalingen na de openingsuren, aan een ‘fastlane’ voor het afhalen van geplande bestellingen, aan digitale tools zoals bijvoorbeeld een digitaal klantenplatform, maar ook aan veel aandacht voor kwaliteit, zowel van onze goederen als onze diensten. Alleen door aan de verwachtingen van onze klanten te beantwoorden kunnen we die rol echt opnemen. Die verwachtingen proberen we momenteel zo goed mogelijk in kaart te brengen. Zowel op de beurs, maar ook via mail doen we daarvoor klantenbevragingen. Want alleen door eerst grondig naar onze klant te luisteren kunnen we immers de juiste acties ondernemen.”

De zorg voor de medewerker
Cras heeft onder impuls van zijn CEO Frederic Cras (zie foto) een kristalhelder toekomstplan voor ogen, en dat vertaalt zich in nieuwe investeringen. Zo wordt er momenteel druk gebouwd aan een productiehal voor houtskeletbouw elementen. Daarnaast is ook een derde thermo oven in bestelling waarmee Cras volop wil inzetten op het duurzamer inzetten van lokale houtsoorten. En tegelijk worden nieuwe locaties gezocht voor extra fysieke vestigingen.

Om die gewenste toekomst te bereiken wil het bedrijf dan ook de juiste profielen aantrekken. “Welzijn op het werk wordt om die reden ook een topprioriteit”, vervolledigt de omnichannel manager zijn verhaal. “Cras moet een ‘great place to work’ worden. We denken dat het reeds fijn vertoeven is bij Cras maar de veranderende wereld stelt nieuwe verwachtingen waar ook wij als werkgever creatief mee om wil gaan. Mobiliteit, thuiswerk, job doorstroming: het zijn uitdagingen die ook voor ons kansen bieden. We zijn immers een familiebedrijf en willen de juiste waarden uitdragen naar al onze collega’s. Bij ons geen ‘private equity’ policy op zoek naar snelle winst, maar wél duurzame groei met het welzijn van onze medewerkers en onze klanten centraal.”

LEES MEER
TVH Equipment bouwt aan 360° service

TVH Equipment bouwt aan 360° service

Mededelingen / Gemaakt op dinsdag 19 oktober 2021

TVH Equipment bouwt aan 360° service

TVH EQUIPMENT is gestart met de bouwwerken voor een nieuw bedrijfsgebouw langs de E17 dat in het najaar van 2023 letterlijk ‘rond’ zal zijn. Zowel de terreinen als de gebouwen zijn voorzien op de strategische groei in de komende jaren.
Met deze uitbreiding kan de specialist voor verhuur, verkoop, opleiding en service al zijn Waregemse activiteiten centraliseren op één locatie.

“Vandaag werken we op onze vestiging in Waregem vanuit twee locaties en verschillende gebouwen,” aldus CEO Kristof Coudenys. “ De activiteiten centraliseren zal de samenwerking tussen onze medewerkers en de effciciëntie van onze activiteiten bevorderen.” Het ronde gebouw, ontworpen door DEMO Architecten zal worden gerealiseerd door de aannemers Stadsbader en Willy Naessens Group. Deze constructie heeft bijna 40 poorten om het binnen- en buitenrijden van machines te vereenvoudigen. In de kelderverdieping kom de ondergrondse parking, zodat er buiten meer plaats vrijkomt om machines te stallen. De werkplaats neemt het leeuwendeel van de gelijkvloerse verdieping in, met in het midden (dus altijd makkelijk bereikbaar) onder meer de kleedruimte, de sanitaire voorzieningen en het magazijn. De administratie, de verkoop en een polyva¬lente refter vinden een onderkomen op de bovenverdieping.
Futureproof
Centraal in het gebouw komt een binnentuin. “Een open overlegplaats, waar informele meetings kunnen plaatsvinden,” verduidelijkt Kristof Coudenys. “Dit moet de communicatie tussen de medewerkers vereenvoudigen. De ringvorm van de kantoren met een binnenring in glas, zorgt bovendien voor een maximaal visueel contact. Verder zetten we volop in op energiezuinige tech-nieken en maken we gebruik van een BEO-veld voor verwarming & koeling. Door het overvloedig binnenvallende daglicht via de poorten, is er ten slotte minder kunstlicht nodig in de werkplaats,” besluit de CEO. Kortom, een prototype van een hedendaags bedrijfsgebouw en iets om naar uit te kijken voor de medewerkers… én de passanten.
TVH Equipment
www.tvhequipment.com

LEES MEER
IWZ GESPOT: AXIOMA

IWZ GESPOT: AXIOMA

Voorstelling / Gemaakt op vrijdag 24 september 2021

Axioma nv is een verlichtingsbedrijf actief in het midden- en hogere segment van de projectenmarkt in de professionele sectoren: kantoren, scholen, industrie, retail, sport, gezondheidszorg, publieke gebouwen en openbare verlichting. Axioma nv is exclusief invoerder van verlichtingsproducten van professionele topkwaliteit - met een totaal aanbod van zowel architecturale verlichting als functionele binnen- en buitenverlichting. Dat assortiment, die topkwaliteit en die exclusieve licenties maken ons tot één van de belangrijkste marktspelers in België, Luxemburg en Nederland.

Patrix Vanheirreweghe  |  Managing Director : "Bij Axioma krijgt u de full package: professionaliteit, drive & passie, loyaliteit met een focus op niche."

Wij zijn 'lichtspecialisten'. Experts dus, met heel wat knowhow. Dat is dan ook onze meerwaarde. We leveren niet alleen producten, maar ook services... én vooral, oplossingen : voor vraagstukken van bedrijven en overheden, zoals energiebesparing, productiviteit of veiligheid... maar ook van imago of marketing ... of van installatie- en onderhoudscomfort. Nu meer dan ooit door en met de LED verlichting.

Dagelijks dergelijke vraagstukken oplossen vergt gespecialiseerde en gedreven medewerkers én een lerende organisatie. Kennis van verlichting is immers kennis van heel verschillende domeinen: lichttechniek, elektronica, fysica, biofysica, chemie, kleurenkunde, psychologie, architectuur. Op de hoogte blijven van alle nieuwe technologische ontwikkelingen en sectorale eisen is dan ook specialistenwerk - en vereist een voortdurende investering in kennis en informatie. Via onze internationale partners en contacten met de academische en bedrijfswereld slagen we er in die kennis voortdurend te versterken.

Verlichting is niet zo simpel! Bij human centric lighting (vaak aangeduid met "HCL") staat, zoals de naam het al aangeeft, de mens centraal. Het maakt onderdeel uit van human centric design. Kort gezegd gaat human centric lighting over de invloed van licht op het biologische klokje ("het circadiaan ritme") van de mens. Het 24 uurs ritme van de zon beïnvloed wie we zijn en wat we doen. Onze ogen verbinden licht en duisternis aan ons lichaam. De intensiteit, kleur, tijdsduur en richting van het licht zijn daarbij van grote invloed.

LEES MEER
Madelec: Een bedrijf met een hart!

Madelec: Een bedrijf met een hart!

Mededelingen / Gemaakt op donderdag 23 september 2021

Madelec sponsort een AED-toestel dat aan de school Groenhove te Waregem wordt geplaatst.
Dit mooie gebaar kwam tot stand door een project via vzw Heart-saver. Vzw HeartSaver financiert het AED-schoolproject gedurende 5 jaar door een fundraisingcampagne op te zetten bij de lokale ondernemers.

LEES MEER
Geannuleerd! Organisatie POM-W.VL.

Geannuleerd! Organisatie POM-W.VL.

Mededelingen / Gemaakt op donderdag 23 september 2021

Wegens beperkt aantal inschrijvingen is deze activiteit geannuleerd!

MASTERCLASS EXPONENTIAL TRANSFORMATION

Vanuit POM (Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij) organiseren we een Masterclass Exponential Transformation, die exclusief open staat voor West-Vlaamse KMO-bedrijfsleiders. Van 21 okt - 16 dec 2021 gaan er 5 sessies, gedurende 8 weken, met 3 modules door telkens bij West-Vlaamse gastbedrijven met docenten van Antwerp Management School.

WEST4WORK - Arbeidsmarktcongres

Hoe krijgen én houden we meer mensen aan het werk met behulp van technologie? En welke mogelijkheden biedt inclusieve technologie voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt? Deze vragen staan centraal op de 4de editie van WEST4WORK, het tweejaarlijks arbeidsmarktcongres in West-Vlaanderen georganiseerd op donderdag 4 november 2021.

Tien organisaties bundelden hun krachten en stelden een boeiend programma met ruim 50 sprekers samen. Op de innovatieplaza kan je inclusieve technologieën ontdekken en beleven. En tijdens WEST4afterWORK kan je naar hartenlust netwerken met alle belangrijke actoren van de West-Vlaamse arbeidsmarkt.

LEES MEER
Locinox versterkt zijn Europees leiderschap via mega investering

Locinox versterkt zijn Europees leiderschap via mega investering

Mededelingen / Gemaakt op donderdag 23 september 2021

Joseph Talpe van Locinox investeert 30 miljoen in smart factory of the future.

In aanwezigheid van minister Hilde Crevits, Joseph Talpe, oprichter Locinox, en CEO Mik Emmerechts, legde Locinox op 10 september de eerste steen van een gloednieuwe site in industriezone Waregem-Zuid. De ‘Smart Factory of the Future’ krijgt de naam Locinox 4.0 en wordt in gebruik genomen vanaf eind 2022. Met deze toekomstplannen bevestigt en versterkt Locinox (150 medewerkers, 50 miljoen euro  omzet) zijn positie als Europese marktleider in innovatieve outdooroplossingen voor toegangscontrole voor de poort- en hekwerkindustrie.

De geplande bedrijfsoppervlakte van 40.000 m² op een totale grondoppervlakte van 7 ha betekent een verdrievoudiging van de huidige capaciteit, als gevolg van de explosieve groei van de voorbije jaren. Locinox 4.0 wordt een echte creatieve én innovatieve hotspot waar automatisatie, connectiviteit en hightech naadloos in het productieproces integreren.
De investering voor de eerste fase van het bouwproject bedraagt 30 miljoen euro, met 1,25 miljoen euro Vlaamse steun.

Bouwtechnisch houdt deze smart factory rekening met duurzaamheid, ecologie en het welzijn van de circa 150 medewerkers. Aangename en ergonomische werkstations, een showroom, een experience center, ontspanningsruimtes, een ruime groene patio, dakterras en meer dan 1,5 hectare groen met een picknickweide trekken die visie door. Nu al zijn hoogstammige bomen aangeplant, één voor elke werknemer. In totaal komen er meer dan 250 nieuwe bomen op de site.

Het Waregemse Locinox is Europees marktleider in een specifieke niche waarbinnen het continu innoveert. Het ontwikkelt en produceert (elektro-)mechanische producten en producten voor toegangscontrole voor de poort- en hekwerkindustrie. Het familiebedrijf werd in 1988 opgericht door Joseph Talpe en stelt inmiddels ook de tweede generatie aan het werk. Innovatie blijft de motor van de groei en het exportsucces en droeg de afgelopen twee decennia bij tot een gestage en organische groei met dubbele cijfers. Het exportaandeel is alvast goed voor 90 procent van de omzet. De Waregemse producten zijn terug te vinden in circa 60 landen. Locinox heeft ook een nominatie op zoek voor de Leeuw van de Export 2021.

LEES MEER