Caps

AGENDA

Subsdieoproep KMO’s in een omgeving voor de toekomst.

Subsdieoproep KMO’s in een omgeving voor de toekomst.

Algemeen / Gemaakt op donderdag 8 juni 2023

De ruimte die kmo’s vandaag in Vlaanderen innemen is groot. De focus op deze bedrijfsruimte biedt heel wat potentieel, maar het ontbreekt kmo’s vaak aan tijd, kennis en middelen om hun omgeving duurzaam in te richten. Via een subsidieoproep wil de Vlaamse overheid kmo’s stimuleren om hun bedrijvigheid en economische activiteiten te verenigen met klimaatadaptieve en natuurgebaseerde maatregelen, het bevorderen van de biodiversiteit en het gedeeld en meervoudig ruimtegebruik zoals nader beschreven in de 10 kernkwaliteiten van de Strategische visie Beleidsplan Ruimte Vlaanderen.

Een projectvoorstel indienen is mogelijk tot 22 augustus 2023 9.00 uur. Verschillende types van rechtspersoon en samenwerkingsverbanden kunnen een aanvraag indienen, waaronder bedrijventerreinverenigingen. De steun bedraagt minimum 50.000 euro en maximum 150.000 euro per project. De subsidie bedraagt maximum 75% van de in aanmerking komende uitgaven van de projectbegroting. In totaal is er voor alle projecten samen 800.000 euro beschikbaar. Op 23 juni 2023 om 13.30 uur organiseert Departement Omgeving een online infosessie over deze oproep.
Geïnteresseerd? Kom meer te weten via deze link!

LEES MEER
Studenten op bezoek bij Concordia Textiles.

Studenten op bezoek bij Concordia Textiles.

Algemeen / Gemaakt op maandag 5 juni 2023

Onlangs hadden we het genoegen om enkele KU Leuven Alumni van het Postuniversitair Centrum KU Leuven op bezoek te hebben! De groep dompelde zich onder in onze bedrijfscultuur en maakte kennis met de tentoongestelde kunstwerken, onder begeleiding van Manu Tuytens, Patric Tuytens en Marie Tuytens.

Bij Concordia Textiles geloven we sterk in de kracht van levenslang leren en het belang van nieuwsgierig blijven. Met de kunst in ons kantoor willen we alle collega's, klanten en bezoekers die langskomen inspireren en triggeren. #neverstoplearning!

LEES MEER
Ondernemerstafel 01/06/2023

Ondernemerstafel 01/06/2023

Algemeen / Gemaakt op maandag 5 juni 2023

Vorige donderdag was het gezellig tafelen bij David Selen in L’improviste. Daar krijg je gastronomie op eigentijdse wijze. Voor alle aanwezigen was het vooral lekker eten, leuke babbels en gezellig netwerken? Wat wil je nog meer? …

… De slotzin van iedere ondernemer natuurlijk: Voor herhaling vatbaar!
Ben jij er ook bij volgende keer?

#ondernemerstafel #Voorzitterstafel #IWZ #Waregem #IndustriezoneWaregemZuid #Improviste #Zakendiner #netwerken #tafelen

LEES MEER
Leon Renson (eSafe) krijgt grote internationale erkenning

Leon Renson (eSafe) krijgt grote internationale erkenning

Algemeen / Gemaakt op vrijdag 19 mei 2023

Het moduleerbaar pakketbrievenbussysteem eSafe Wall behaalde een iF Design Award 2023. Uit de bijna 11.000 inzendingen uit 56 landen, verkoos de 133-koppige jury met onafhankelijke experts van over de hele wereld de Wall als winnaar van de gerenommeerde designprijs in de categorie ‘building technology’. eSafe is het bedrijf van Leon Renson, zoon van. Sinds 1954 is de iF Design Award een erkend kwaliteitskeurmerk voor uitstekend design. Het merk iF Design staat wereldwijd bekend om uitstekende designprestaties en de iF Design Award is een van de belangrijkste designprijzen ter wereld.

eSafe biedt een pakketbrievenbussensysteem voor meergezinswoningen, appartementen, bedrijven en handelszaken. De eSafe Wall biedt een oplossing op maat voor elke meergezinswoning of appartement. Dit ensemble met elektrische brievenbussen, pakketvakken, deurbellen en videofoon is moduleerbaar op basis van de beschikbare ruimte of de gewenste stijl, en verkrijgbaar in een kleuren naar keuze. Een beheerportaal verwittigt bij leveringen in de bussen en toont welke vakken bezet zijn en voor wie de levering bedoeld is.

Ook voor winkeliers biedt dit modulair systeem een oplossing. De winkelhouder hoeft zijn klant enkel een afhaalcode te bezorgen via e-mail zodat die zijn bestelling kan komen ophalen aan de pakketbus. Wie bovendien ook gekoelde producten wil ontvangen in of laten ophalen uit zijn pakketbrievenbus kan de eSafe Wall ook uitgerust worden met een koelingsmodule. Ook bedrijven kunnen hun receptie ontlasten met een eSafe Wall waar medewerkers hun online aankopen kunnen laten afleveren.

Brug tussen functionaliteit en design
Leon Renson (CEO eSafe) reageert begrijpelijkerwijs euforisch op de internationale erkenning. “Winst van de iF Design Award 2023 is een bevestiging voor eSafe dat wij succesvol zijn in het slaan van de brug tussen functionaliteit en design", zegt Renson junior. "Daar willen we steeds voor gaan. Elk gebouw heeft zijn brievenbus, wij maken daar graag een esthetische bus van waarin iedereen naast de brieven ook de pakjes kan ontvangen. Met de prijswinnende Wall bieden wij zowel voor meergezinswoningen en appartementen als voor commerciële gebouwen dé functionele designoplossing, en introduceren daarbij software en elektronica in de traditionele brievenbussector.”

Een pak eenvoudiger
De online verkoop kende de afgelopen jaren een boost. Maar de brievenbussen konden niet volgen. Online kopen is gemakkelijk, maar niet als je vervolgens toch de baan op moet om de aankoop op te halen. Daarom heeft eSafe er zijn missie van gemaakt om een oplossing te bieden - voor elk type gebouw - om brieven en pakjes 24/7 thuis geleverd én opgehaald te krijgen. Mét oog voor design, want de oprit of inkomhal is nu eenmaal het visitekaartje van elk gebouw.

De duurzame en roestvrije aluminium brievenbussen zijn ontwikkeld met oog voor stijl en detail, wat terugkomt in het strakke ontwerp en de weggewerkte sloten. De pakketbrievenbussen worden afgewerkt met een kwalitatieve poederlak en zijn beschikbaar in diverse kleuren.

LEES MEER
TVH VIERT 80STE VERJAARDAG VAN ZIJN OPRICHTER.

TVH VIERT 80STE VERJAARDAG VAN ZIJN OPRICHTER.

Algemeen / Gemaakt op dinsdag 16 mei 2023

Onderdelenspecialist TVH viert deze week de 80e verjaardag van zijn co-oprichter Paul Thermote. Het bedrijf voorzag voor alle medewerkers wereldwijd een traktaat. Paul zelf werd in de bloemetjes gezet met een boekje en video met leuke anekdotes van de TVH-medewerkers wereldwijd.

Om de oprichter op een originele en leuke manier te vieren, lanceerde het bedrijf een oproep naar anekdotes onder zijn medewerkers. De vele inzendingen werden gebundeld tot een boekje dat overhandigd werd door CEO Dominiek Valcke. Als kers op de taart werden deze ook verwerkt in een compilatievideo.

ACT WITH JOY
TVH is een wereldspeler, maar de familiale waarden blijven sterk aanwezig’, zegt Isabelle Van de Voorde, communicatieverantwoordelijke. ‘Het vieren van Paul’s verjaardag met alle medewerkers wereldwijd past heel sterk bij onze bedrijfscultuur, en dan vooral bij de waarde ‘Act with Joy’.

MENSELIJK & GEDREVEN
Uit de anekdotes die collega’s deelden, komt vaak de menselijkheid en gedrevenheid van Paul naar boven. ‘Het toont aan hoe betrokken hij is bij het bedrijf, ook nu nog’, gaat Isabelle verder. ‘Hij zit nog steeds mee aan tafel met de Raad van Bestuur, maar hij is ook nog vaak aanwezig op de werkvloer. Hij kent heel veel collega’s bij naam en hij slaat graag eens een praatje met de collega’s in verschillende afdelingen.’

Paul Thermote richtte, samen met Paul Vanhalst, in 1969 TVH op. 54 jaar later is het bedrijf  een wereldwijde speler in onderdelen voor material handling-, industriële, bouw- en landbouwmachines. TVH telt wereldwijd meer dan 5000 medewerkers.

LEES MEER
LOCINOX PAKT DERDE OPEENVOLGENDE LABEL VOOR BEST MANAGED COMPANY.

LOCINOX PAKT DERDE OPEENVOLGENDE LABEL VOOR BEST MANAGED COMPANY.

Algemeen / Gemaakt op vrijdag 12 mei 2023

Voor het derde jaar op rij is Locinox bekroond met het label Best Managed Company. Tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking nam een team van vertegenwoordigers de prestigieuze prijs in ontvangst, een bewijs van de toewijding van het bedrijf om in alle aspecten van zijn organisatie te presteren.

Het Best Managed Companies-programma erkent bedrijven die blijk hebben gegeven van uitzonderlijke zakelijke prestaties, strategie en managementcapaciteiten. Als drievoudig winnaar van deze prijs heeft Locinox bewezen dat het consequent aan deze criteria voldoet of deze overtreft, waardoor het zichzelf positioneert als een leider in de branche.

"We zijn erg trots om opnieuw erkend te worden als een van de Best Managed Companies", zegt Bram Dieryckx, CEO van Locinox. "Deze prijs is een bewijs van het harde werk en de toewijding van ons hele team, evenals onze voortdurende toewijding om onze klanten de best mogelijke producten en diensten te bieden."

Het voortdurende succes van Locinox kan worden toegeschreven aan een aantal factoren, waaronder de focus op innovatie, kwaliteit en klanttevredenheid. Door trends in de branche voor te blijven en te investeren in de nieuwste technologie, is Locinox in staat geavanceerde oplossingen te leveren die voldoen aan de veranderende behoeften van zijn klanten.

Terwijl Locinox naar de toekomst kijkt, blijft het bedrijf zich inzetten om de hoge normen te handhaven die het deze prestigieuze onderscheiding heeft opgeleverd. Met een voortdurende focus op uitmuntendheid en een toewijding aan zijn klanten, is Locinox klaar om zijn positie als een van de toonaangevende Best Managed Companies in de sector te behouden.

Bruno Peelaers, Partner Deloitte Private en Best Managed Companies Programme Leader: “De Best Managed Companies laureaten van 2023 tonen innovatie, aanpassingsvermogen en veerkracht in het licht van een permanent wijzigende context en markt. Het afgelopen jaar hebben deze vooruitstrevende bedrijven zich gericht op het succesvol reageren op uitdagingen en het benutten van nieuwe kansen.”

OVER BEST MANAGED COMPANIES
In 2017 lanceerde Deloitte Private het programma Best Managed Companies in samenwerking met Econopolis en vanaf 2019 ook met de KU Leuven. Het programma wil sterk presterende Belgische privébedrijven begeleiden en erkennen.

Het Best Managed Companies-programma is een internationaal label dat voor kwaliteit en uitmuntendheid staat. Het programma werd in 1993 ontwikkeld in Canada en werd intussen reeds doorgevoerd in 46 landen wereldwijd.

OVER LOCINOX
Locinox is een internationaal trendsettend bedrijf dat hardware ontwikkelt en produceert voor de hekwerk-, poort- en toegangscontrole-industrie. Onze visie is om elke hoogwaardige hekwerkpoort uit te rusten met minstens één Locinox onderdeel. Onze expertise richt zich op poortbeslag voor buitengebruik. Die nichemarkt is misschien niet groot, maar wij willen internationaal de nummer één zijn. Op dit moment nemen we een voortrekkersrol in die we graag willen behouden en verder uitbouwen. Daarom blijven we investeren en ons inzetten voor deze markt.

LEES MEER