Caps

AGENDA

27/04/2023 Comedy Business Event IWZ bij Renson
Opbouw wegenis delen Deerlijkseweg en Waregemstraat.

Opbouw wegenis delen Deerlijkseweg en Waregemstraat.

Mededelingen / Gemaakt op woensdag 22 maart 2023

Dinsdag 28 maart leggen we de steenslagfundering van de Deerlijkseweg (Waregem) van de Kamiel Vandeputtestraat tot de Waregemstraat 733 (Deerlijk). Eind van de week voorzien we de aanleg van een laag asfalt.

Verwacht je een belangrijke levering? Die is mogelijk tussen de aanleg van de steenslag en de aanleg van het asfalt. Bij twijfel neem je altijd contact met de aannemer.

Bij slecht weer kan deze planning nog veranderen. We informeren je de dag voordien nog langs deze weg. Ook zal de aannemer strooibriefjes steken in alle brievenbussen langs de werfzone.

Asfalt moet afkoelen!
Nadat het asfalt is aangelegd, moet het eerst afkoelen voor je erover mag rijden. Boven op de asfaltlaag brengen we later nog een betonverharding aan.

Zodra we de planning voor de betonwerken kennen, informeren we u meer in detail langs deze weg.

Vragen over dit project?

Met vragen over de riolerings- en wegenwerken kan je alle werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00 uur terecht bij het contactcenter van Aquafin op het nummer 03 450 45 45 of via contact@aquafin.be.

LEES MEER
IWZ GESPOT: Galico | Anzegem

IWZ GESPOT: Galico | Anzegem

Voorstelling / Gemaakt op dinsdag 14 maart 2023

Groothandel voor doe-het-zelf en vakhandel met meer dan 3000 producten!

Een dynamisch familiebedrijf met een 30-tal werknemers, opgericht in 1994 door Patricia Claerbout en haar vader Gabriël. De firma staat nu nog altijd onder leiding van Patricia, samen met haar man Olivier De Brabandere.
Uitgegroeid tot een gezond bedrijf, met uitvoering van alle activiteiten door eigen mensen.

Galico is totaalleverancier van een breed productassortiment dat zich specifiek richt tot doe-het-zelfzaken, professionele ijzerwarenhandels en industriële toeleveranciers. Hun ruim assortiment is het resultaat van jarenlange ervaring en marktkennis.
Bovendien gaat Galico als dynamisch bedrijf wereldwijd op zoek naar kwalitatieve producten die voor hun klanten een meerwaarde kunnen betekenen.
Galico wil een kostenefficiënte tussenschakel zijn tussen fabrikant en retail én een meerwaarde creëren door:
• Hoge leveringsgraad en betrouwbaarheid bij leveringen
• Uitgebalanceerd assortiment
• Doordachte marketing
• Doorgedreven sourcing
• Commerciële ondersteuning op alle niveaus van de markt
Hiervoor wenst de firma een respectvolle lange termijn relatie op te bouwen en te onderhouden met de medewerkers, de klanten, de eindconsumenten en de leveranciers.
Jaarlijks zet Gemeente Anzegem hun ondernemers in de bloemetjes. Galico won de “Doend’rik” award in 2022.
Ondanks de verhuis, wegens plaatsgebrek, van Waregem-Zuid naar Anzegem blijft dit bedrijf trouw lid bij het bedrijvenparkmanagement van IWZ.

LEES MEER
Drie West-Vlaamse bedrijven organiseren tornooi ‘Jeux de boules’ op de Croisette in zonovergoten Cannes.

Drie West-Vlaamse bedrijven organiseren tornooi ‘Jeux de boules’ op de Croisette in zonovergoten Cannes.

Algemeen / Gemaakt op maandag 13 maart 2023

CANNES – Business mag ook fun zijn. Drie West-Vlaamse bedrijven hebben de daad bij het woord gevoegd en organiseerden in Cannes een heus petanquetornooi met zicht op de Croisette en onder een zomerse zon. Het sportieve netwerkevent vond woensdag plaats in marge van de MIPIM, de grootste vakbeurs ter wereld voor projectontwikkelaars, bouwbedrijven en architecten. Het verdienstelijke en creatieve West-Vlaamse trio staat bekend voor zijn ongebreideld ondernemerschap: Paul (en zoon Leon) Renson, Laurens Kinget (rekrutering- en selectiekantoor Noël Franklin) en Karsten Foekens van Danneels.

Het was netwerker par excellence Laurens Kinget die jaren terug het originele concept bedacht en twee andere bedrijfsleiders mee in bad trok. “Elkaar echt leren kennen, dat doe je zelden in een meeting room”, aldus Laurens Kinget. “Onze Boulodrome is een uitstekend alternatief.”

Het was de vierde maal dat dit petanquetornooi doorging. Zoals ook op de golfcourts gebeurt: na het slaan of gooien van een balletje wordt in marge over de familie maar ook over business gesproken. Onder het motto: ‘La vie est un jeu, mais la petanque c’est sérieux.’

Netwerking op een andere manier
Het West-Vlaamse event aan de Azurenkust is een schot roos. Ook dit maal kwamen 300 deelnemers afgezakt naar de petanquepiste aan de rand van het bekende Palais de Festival, hoofdzakelijk ondernemende provinciegenoten. “Boules Boules de Cannes is netwerking op een andere manier”, aldus Paul en zoon Leon Renson. “Je weet op de piste niet wie je partner of tegenstander is, en zo brengen we mensen samen die elkaar niet kennen. En daar kan desgevallend ook business van komen.”

Dat was ook de overtuiging van Karsten Foekens, CEO van projectontwikkelaar Danneels. “Op een petanquebaan gaat de bal zakelijk soms sneller aan het rollen.”

Artikel: Door Karel Cambien

LEES MEER
Benchmark Management Assistant was een succes!

Benchmark Management Assistant was een succes!

Activiteiten / Gemaakt op vrijdag 10 maart 2023

Onze tweede benchmark Management Assistant was een succes! Het werd een blij weerzien en we mochten enkele nieuwe gezichten ontvangen. We startten met een leuke bingo om elkaar op een leuke en vlotte manier te leren kennen.

De benchmarkonderwerpen waren "Travel" & "Event".

Het onderwerp Travel werd gepresenteerd door Isabel Gruwez, parkmanager bij IWZ. Zij deelde haar eigen ervaring en die vanuit haar ervaring bij Thomas Cook. Charlotte Roelens, executive assistant bij Callens gaf tips & tricks mee over het organiseren van events en we kregen inkijk hoe ze eerder een grootst event bij Callens mocht uitwerken.

Na de presentaties gingen we door onze gezamenlijke MEGAFILE en daarna genoten we van een netwerkbabbel met een hapje en drankje.

Bedankt aan Callens voor de organisatie en gastlocatie!
We kijken al uit naar de volgende sessie!

LEES MEER
Deze Galicopains nemen deel aan de 100km-run voor Kom op tegen Kanker op 19 maart!

Deze Galicopains nemen deel aan de 100km-run voor Kom op tegen Kanker op 19 maart!

Algemeen / Gemaakt op donderdag 9 maart 2023

Deze Galicopains nemen deel aan de 100km-run voor Kom op tegen Kanker op 19 maart!

We haalden ons inzamelbudget door spaghetti namiddag, wijnverkoop,... en mogen meelopen!

Hoe verloopt de run?
Eén loper start en na elke 10 km sluit een extra loper aan bij het team. De eerste loper Olivier De Brabandere legt 40 km af, de tweede Wim De Wulf 30 km, de derde Leon 20 km en de vierde Simon Van Den Berghe 10 km. Op deze manier dragen wij ons steentje bij om kankeronderzoek een boost te geven.

Supporter je mee? Meer info:
https://www.galico.be/
https://www.de100kmrun.be/

 

 

LEES MEER
Vives-studenten leren spelenderwijs het bedrijfsleven ontdekken.

Vives-studenten leren spelenderwijs het bedrijfsleven ontdekken.

Algemeen / Gemaakt op woensdag 1 maart 2023

110 studenten van de hogeschool Vives uit Kortrijk bezoeken dezer dagen een aantal vooraanstaande bedrijven uit de regio. Zo onder meer onderdelenspecialist TVH in Waregem. TVH ontving hen in het kader van de Vives projectdagen. De studenten uit de bachelor Supply Chain Management en graduaat Sales Support konden zo de theorie aftoetsen aan het bedrijfsleven. Top of the bill was het spelmoment. Of hoe je in de War for Talent ook spelenderwijs een HR-beleid kan in de markt zetten.

Tijdens de projectdagen van Hogeschool Vives ontdekken studenten hoe het eraan toegaat op de werkvloer. Vives wil zo het bedrijfsleven in de praktijk aan de student tonen. Drie dagen lang bezoeken ze verschillende bedrijven en kunnen ze de bagage uit hun opleiding in realiteit toegepast zien worden. TVH is één van die bedrijven.

Peter Geiregat, Chief People Officer (CPO) bij TVH, is overtuigd van dit initiatief, zowel voor student als bedrijf: “De hogeschool wil de jobs in de sector in de kijker zetten en zo ook de instroom voor de logistieke opleidingen stimuleren”, aldus Geiregat. “Ook TVH ondersteunt de opleidingen door onder meer gastdocenten lessen te laten geven. Zo willen we de werkvloer dichter bij de student brengen.”

Business game
Het bezoek bestond uit een interactieve kennismaking met TVH, gevolgd door een rondleiding en infosessie rond logistiek. “Maar waar de studenten het meest enthousiast over waren, was de business game. “Een simulatiespel waarbij elke stap binnen de supply chain van TVH wordt uitgelegd”, aldus Geiregat. “Zo leren ze de flow binnen het bedrijf kennen en blijft het ook beter hangen.”

Ook na het bezoek kunnen de studenten nog terecht bij TVH. “Ze maken kennis met TVH, maar ook met collega’s uit de logistiek en zo kunnen ze altijd naar ons bellen of mailen om vragen te stellen of om te spreken met een expert”, zegt Peter nog. “En als ze na hun studies een job met doorgroeimogelijkheden zoeken in een interessant en groeiend, internationaal bedrijf, dan weten ze meteen waar ze terecht kunnen.”

LEES MEER