Caps
KBC
Tentz
Marked

AGENDA

26/03/2022 RUN INTO THE ZONE 2020
TERUG NAAR OVERZICHT
Waregemse Locinox genomineerd voor Leeuw van de Export

Waregemse Locinox genomineerd voor Leeuw van de Export

Mededelingen / Gemaakt op maandag 26 juli 2021

De bedrijven moeten hun kandidatuur verdedigen voor een jury van prominente professionals uit de academische en bedrijfswereld. Op 29 september maken Vlaams minister-president Jan Jambon en Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van FIT, de winnaars bekend tijdens de prijsuitreiking in Brussel.

Opgericht in 1990 groeide Locinox op 3 decennia uit tot Europees marktleider in zijn niche. Het Waregemse familiebedrijf ontwikkelt en produceert mechanische, elektromechanische en toegangscontroleproducten (zoals sloten, scharnieren, hydraulische pompen, elektromotoren, codeklavieren) voor fabrikanten van hekwerk en poorten.

Het belang van B2B
Twee derde van zijn toegevoegde waarde haalt het uit het productassortiment zelf, een derde uit de dienstverlening er rond. De complexe, hoogtechnologische componenten vragen om continue innovatie, maar ook qua digitalisering en automatisatie van zijn productie- en ondersteunende processen trekt Locinox alle registers open. Dankzij doorgedreven inspanningen in digitale marketing, bijvoorbeeld, draait het bedrijf vandaag al 30% van zijn omzet rechtstreeks via zijn B2B-webshop. Het leeuwendeel van de omzet komt uit export, waarbij Locinox vooral focust op onze buurlanden, Polen en de VS.

Bij Locinox werken er 83 voltijds equivalenten in BelgiĆ«. De omzet draait rond de 38,9 miljoen euro. Het exportaandeel in de omzet is goed voor  90 procent. Het aandeel niet-EU-landen in de export bedraagt 15 procent.

info: www.locinox.com

Gerelateerd nieuws

Laat het klein gevaarlijk afval van jouw bedrijf ophalen aan een gunstig tarief

Laat het klein gevaarlijk afval van jouw bedrijf ophalen aan een gunstig tarief

Mededelingen / Gemaakt op vrijdag 30 april 2021

Laat het klein gevaarlijk afval van jouw bedrijf ophalen aan een gunstig tarief.

POM West-Vlaanderen organiseert eind mei 2021 opnieuw een ophaalronde voor klein gevaarlijk afval voor West-Vlaamse bedrijven, in samenwerking met Vanheede Environmental Services.

Dankzij deze collectieve ophaalronde* kunnen bedrijven hun klein gevaarlijk afval op een correcte manier laten ophalen, aan gereduceerde tarieven! Als erkende ophaler levert Vanheede ook de nodige attesten af waardoor bedrijven meteen voldoen aan de VLAREMA-voorschriften omtrent het verplicht scheiden van afvalfracties.

LEES MEER
RUN INTO THE ZONE 2020 verplaatst naar zaterdag 26 maart 2022

RUN INTO THE ZONE 2020 verplaatst naar zaterdag 26 maart 2022

Mededelingen / Gemaakt op maandag 18 januari 2021

De 4de editie van Run into the Zone werd zoals u ongetwijfeld reeds heeft vernomen verplaatst naar zaterdag 26 maart 2022. Lopers die reeds waren ingeschreven en hun deelname reeds hadden betaald kregen hun inschrijvingsgeld terugbetaald. Wij hopen de plannen die we hadden voor editie 2020 volledig te kunnen uitvoeren in 2022. Vertrek en aankomst bij Concordia Textiles met een oversteek over de Anzegemseweg naar zone Vijverdam. Uiteraard houden we rekening met aanpassingen die nodig zullen zijn door veranderingen in de situatie, zoals de werken aan het afrittencomplex en omleidingen die daar zullen passeren wegens werken aan het kruispunt 'Den Belgiek' in Deerlijk. 

LEES MEER