Caps

AGENDA

27/04/2023 Comedy Business Event IWZ bij Renson
TERUG NAAR OVERZICHT
Deze Galicopains nemen deel aan de 100km-run voor Kom op tegen Kanker op 19 maart!

Deze Galicopains nemen deel aan de 100km-run voor Kom op tegen Kanker op 19 maart!

Algemeen / Gemaakt op donderdag 9 maart 2023

Deze Galicopains nemen deel aan de 100km-run voor Kom op tegen Kanker op 19 maart!

Gerelateerd nieuws

Drie West-Vlaamse bedrijven organiseren tornooi ‘Jeux de boules’ op de Croisette in zonovergoten Cannes.

Drie West-Vlaamse bedrijven organiseren tornooi ‘Jeux de boules’ op de Croisette in zonovergoten Cannes.

Algemeen / Gemaakt op maandag 13 maart 2023

CANNES – Business mag ook fun zijn. Drie West-Vlaamse bedrijven hebben de daad bij het woord gevoegd en organiseerden in Cannes een heus petanquetornooi met zicht op de Croisette en onder een zomerse zon. Het sportieve netwerkevent vond woensdag plaats in marge van de MIPIM, de grootste vakbeurs ter wereld voor projectontwikkelaars, bouwbedrijven en architecten. Het verdienstelijke en creatieve West-Vlaamse trio staat bekend voor zijn ongebreideld ondernemerschap: Paul (en zoon Leon) Renson, Laurens Kinget (rekrutering- en selectiekantoor Noël Franklin) en Karsten Foekens van Danneels.

Het was netwerker par excellence Laurens Kinget die jaren terug het originele concept bedacht en twee andere bedrijfsleiders mee in bad trok. “Elkaar echt leren kennen, dat doe je zelden in een meeting room”, aldus Laurens Kinget. “Onze Boulodrome is een uitstekend alternatief.”

Het was de vierde maal dat dit petanquetornooi doorging. Zoals ook op de golfcourts gebeurt: na het slaan of gooien van een balletje wordt in marge over de familie maar ook over business gesproken. Onder het motto: ‘La vie est un jeu, mais la petanque c’est sérieux.’

Netwerking op een andere manier
Het West-Vlaamse event aan de Azurenkust is een schot roos. Ook dit maal kwamen 300 deelnemers afgezakt naar de petanquepiste aan de rand van het bekende Palais de Festival, hoofdzakelijk ondernemende provinciegenoten. “Boules Boules de Cannes is netwerking op een andere manier”, aldus Paul en zoon Leon Renson. “Je weet op de piste niet wie je partner of tegenstander is, en zo brengen we mensen samen die elkaar niet kennen. En daar kan desgevallend ook business van komen.”

Dat was ook de overtuiging van Karsten Foekens, CEO van projectontwikkelaar Danneels. “Op een petanquebaan gaat de bal zakelijk soms sneller aan het rollen.”

Artikel: Door Karel Cambien

LEES MEER
Vives-studenten leren spelenderwijs het bedrijfsleven ontdekken.

Vives-studenten leren spelenderwijs het bedrijfsleven ontdekken.

Algemeen / Gemaakt op woensdag 1 maart 2023

110 studenten van de hogeschool Vives uit Kortrijk bezoeken dezer dagen een aantal vooraanstaande bedrijven uit de regio. Zo onder meer onderdelenspecialist TVH in Waregem. TVH ontving hen in het kader van de Vives projectdagen. De studenten uit de bachelor Supply Chain Management en graduaat Sales Support konden zo de theorie aftoetsen aan het bedrijfsleven. Top of the bill was het spelmoment. Of hoe je in de War for Talent ook spelenderwijs een HR-beleid kan in de markt zetten.

Tijdens de projectdagen van Hogeschool Vives ontdekken studenten hoe het eraan toegaat op de werkvloer. Vives wil zo het bedrijfsleven in de praktijk aan de student tonen. Drie dagen lang bezoeken ze verschillende bedrijven en kunnen ze de bagage uit hun opleiding in realiteit toegepast zien worden. TVH is één van die bedrijven.

Peter Geiregat, Chief People Officer (CPO) bij TVH, is overtuigd van dit initiatief, zowel voor student als bedrijf: “De hogeschool wil de jobs in de sector in de kijker zetten en zo ook de instroom voor de logistieke opleidingen stimuleren”, aldus Geiregat. “Ook TVH ondersteunt de opleidingen door onder meer gastdocenten lessen te laten geven. Zo willen we de werkvloer dichter bij de student brengen.”

Business game
Het bezoek bestond uit een interactieve kennismaking met TVH, gevolgd door een rondleiding en infosessie rond logistiek. “Maar waar de studenten het meest enthousiast over waren, was de business game. “Een simulatiespel waarbij elke stap binnen de supply chain van TVH wordt uitgelegd”, aldus Geiregat. “Zo leren ze de flow binnen het bedrijf kennen en blijft het ook beter hangen.”

Ook na het bezoek kunnen de studenten nog terecht bij TVH. “Ze maken kennis met TVH, maar ook met collega’s uit de logistiek en zo kunnen ze altijd naar ons bellen of mailen om vragen te stellen of om te spreken met een expert”, zegt Peter nog. “En als ze na hun studies een job met doorgroeimogelijkheden zoeken in een interessant en groeiend, internationaal bedrijf, dan weten ze meteen waar ze terecht kunnen.”

LEES MEER