Caps

AGENDA

27/04/2023 Comedy Business Event IWZ bij Renson
TERUG NAAR OVERZICHT
Benchmark Management Assistant was een succes!

Benchmark Management Assistant was een succes!

Activiteiten / Gemaakt op vrijdag 10 maart 2023

Benchmark Management Assistant was een succes!

Gerelateerd nieuws

Weinig stakingsbereidheid in West-Vlaamse bedrijven.

Weinig stakingsbereidheid in West-Vlaamse bedrijven.

Activiteiten / Gemaakt op woensdag 9 november 2022

De door de vakbonden uitgeroepen stakingsdag kende in West-Vlaanderen maar weinig bijval. Dat blijkt uit een rondvraag van Voka West-Vlaanderen bij bedrijven over heel de provincie. Waar de impact bij sommige ondernemingen beperkt was, waren er ook enkele bedrijven in onze provincie die hun productie hebben moeten terugschroeven of zelfs de deuren volledig moesten sluiten. Maar het overgrote deel van de mensen ging gewoon aan de slag.

De drie vakbonden organiseerden woensdag een nationale actie-en stakingsdag omdat ze vinden dat de regering meer maatregelen moet nemen om de koopkracht van werknemers en uitkeringstrekkers te versterken. Zo vragen ze onder meer een prijsplafond op gas en elektriciteit en een uitbreiding van het sociaal tarief naar de lagere middenklasse. Ook moeten er voor de bonden echte loonsverhogingen mogelijk worden bovenop de index.

“We merken dat in West-Vlaanderen het gezond verstand zegevierde en de meeste mensen geen gehoor hebben gegeven aan de oproep van de vakbonden”, stelt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen. “Het is hemeltergend dat de bonden niet inzien hoe ernstig ze onze West-Vlaamse economie schaden met deze actie. De eis voor meer koopkracht – zeg maar meer loon – bovenop de historische hoge loonindexering, is in deze energie- en inflatiecrisis ronduit onbegrijpelijk en wereldvreemd. De beste garantie op koopkracht is een job. En als we zo doorgaan, dreigen we veel banen en dus onze koopkracht kwijt te spelen.”

Uit de markt prijzen
“Een surrealistische eis”, zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen. “Door de automatische indexering hebben onze werknemers de beste koopkrachtbescherming van heel Europa. Door de hoge inflatie zullen honderdduizenden mensen uit de privésector via de index in januari meer dan 11% extra loon krijgen. In 2024 komt dat neer op een verwachte loonstijging van 25% voor onze bedrijven, een loonkostfactuur die meer dan 30 miljard euro bedraagt. Onze lonen stijgen 5,7 procent sneller dan in onze buurlanden. Hoe kan je dan in godsnaam om nog meer loon vragen? We prijzen onszelf en onze jobs de markt uit.”

LEES MEER
BENCHMARKSESSIE MA IWZ

BENCHMARKSESSIE MA IWZ

Activiteiten / Gemaakt op donderdag 6 oktober 2022

Op woensdag 05/10/2022 vond onze eerste benchmarksessie MA plaats bij TVH te Waregem.
16 managementassistenten verzamelden zich uit verschillende bedrijven om bepaalde “management” issues te bespreken.

TVH nam de organisatie van deze benchmarksessie voor hun rekening.
We werden verwelkomd in The Hub Experience Center waar we een volledige rondleiding en uitleg kregen.
Daarna startte onze speeddate in het restaurant van TVH.

Met een glaasje en hapje erbij konden we elkaar tijdens een 7 minuten gesprek beter leren kennen.
De verwachtingen en doelen van deze benchmarksessie werden besproken tijdens een ronde tafel.

Met alle onderwerpen die genoteerd werden kunnen er gerichte benchmarksessies volgen.
Er wordt een Whatsapp groep gestart waar we dringende vragen kunnen stellen over allerlei management onderwerpen.

We sloten af met een leuk en smakelijk netwerkmomentje en gingen huiswaarts met een goed gevoel en leuke goodiebag van TVH.

Dit initiatief zorgt niet enkel voor een gemoedelijke avond, op die manier leren we onze buurtbedrijven kennen en kunnen we sparren en netwerken over dezelfde gezamenlijke onderwerpen met gelijkgestemden.

LEES MEER