Caps
KBC
Tentz
Marked

AGENDA

22/08/2020 RUN INTO THE ZONE 2020 - VERPLAATST NAAR 27 MAART 2021
07/09/2020 Basisopleiding bedrijfseerstehulp (16u)
08/09/2020 12:00 tot 14:00 Reanimatie en gebruik van een AED toestel
16/11/2020 Opleiding hanteren kleine blusmiddelen (4u)
17/11/2020 12:00 tot 14:00 Reanimatie en gebruik van een AED toestel
27/03/2021 RUN INTO THE ZONE 2021
TERUG NAAR OVERZICHT
Evaluatie WhatsApp groep op Bedrijvenpark Waregem Zuid

Evaluatie WhatsApp groep op Bedrijvenpark Waregem Zuid

Activiteiten / Gemaakt op dinsdag 30 mei 2017

FEITEN : 

 • De WhatsApp groep werd opgericht op 17 maart 2017
 • Momenteel telt de groep 73 leden
 • 7 van die 73 zijn bewoners van het bedrijvenpark en 3 daarvan hebben tevens een bedrijf in de zone
 • de groep telt 9 vertegenwoordigers van PZ Mira
 • Tussen 17 maart 2016 en 30 maart 2017 kwamen 24 meldingen binnen. Wat neerkomt op 1,3 meldingen per maand. 

OPMERKINGEN TER VERBETERING VAN DE WERKING VAN DE GROEP : 

 • Een bericht op de WhatsApp groep staat niet gelijk aan een officiële melding bij de politie. Als u een onmiddellijke opvolging wilt van de zaken die u meldt, dient u eerst het nummer 101 te bellen, en daarna melding te maken op de WhatsApp groep.
 • Het nummer 101 dient ook voor melding van verdachte omstandigheden.  Nummerplaten, verdachte gedragingen enz. kunnen doorgebeld worden naar het nummer 101. De centrale verwittigt dan de patrouilles op de weg en die kunnen dan het voertuig of de toestand ter plaatse gaan controleren. Ook andere politiezones worden dan indien nodig op de hoogte gebracht. 
 • Als u een bericht post op de WhatsApp groep : GELIEVE STEEDS TE VERMELDEN OF U AL DAN NIET HET NUMMER 101 HEEFT GEBELD. 

BIJKOMENDE INFORMATIE IVM VEILIGHEID : 

 • Met een bewakingscamera mag u de openbare weg niet filmen. Wettelijk is het wel toegelaten om, teneinde uw eigendom te beschermen, het strikte minimum in beeld te brengen. De rechter beslist of onwettig bekomen beelden al dan niet in een dossier kunnen gebruikt worden.
 • Aangifte van incidenten : veel ondernemers geven een incident niet aan bij de politie omwille van de verplaatsing naar het politiekantoor, de wachttijden en het gebrek aan feedback nadien. Voor Fietsdiefstal, Bromfietsdiefstal, Winkeldiefstal, Diverse beschadigingen (behalve beschadigingen aan voertuigen) en Graffiti kan POLICE ON WEB via deze https://policeonweb.belgium.be/eloket/selectComplaintTypeAndAuthentication.action?lang=nl
   of http://www.lokalepolitie.be/5457/vragen/aangifte/hoe-aangifte-doen een oplossing bieden of de WIJKAGENT kan gebeld worden om ter plaatse te komen. Wijkagent Flanders Field = Geert Van Praet, Wijkagent Vijverdam = Frankie Demeulenaere, Wijkagent Vijverdam vanaf TVH = Philip Sabbe 
 • Ivm het gebrek aan feedback na een aangifte laat PZ Mira weten dat de parketmagistraat een gerechtelijk dossier beheert en eventuele feedback van daaruit moet komen. 
 • Het aantal incidenten in cijfers is niet gedaald sedert het bestaan van de WhatsApp groep, maar dat zou kunnen komen doordat de groep ertoe bijdraagt dat incidenten en verdachte omstandigheden gemakkelijker in de telling terecht komen via de groep.
 • Telefoonnummers belangrijkste hulpdiensten:

  100 Medische spoeddienst
  100 Brandweer
  112 Ongeval of agressie? Eén oproepnummer in Europa
  fax 100: noodfax voor doven, slechthorenden en oraal mindervaliden
  Voor andere noodnummers, zie www.noodnummer.be
  Het opbellen van de nooddiensten is gratis.

 • Diefstal van uw gsm
  Bel onmiddellijk uw telefonie-provider om uw sim-kaart te blokkeren!
  Diefstal van uw bank- of kredietkaart:
  Bel onmiddellijk Card Stop (070/344 344) om deze te blokkeren!
  Diefstal van uw identiteitskaart:
  Bel Doc Stop 00800 2123 2123!

 • Een vals alarm waarbij de politie ter plaatse wordt geroepen wordt beboet door Binnenlandse Zaken.

 • Voor meer info : preventie@pzmira.be

 • DE PRESENTATIE VAN PZ MIRA : KLIK HIER 

 

 

Gerelateerd nieuws

Opleiding hanteren kleine blusmiddelen (4u) maandag 16 november

Opleiding hanteren kleine blusmiddelen (4u) maandag 16 november

Activiteiten / Gemaakt op dinsdag 16 juni 2020

Dagelijks worden we geconfronteerd met branden. Soms enkel met kleine materiële schade, maar vaak ook met desastreuze materiële gevolgen en enorm menselijk leed. Preventie en een goed georganiseerde brandbestrijding zijn dus fundamenteel.
Een nieuw KB bepaalt dat werknemers een opleiding dienen te krijgen zodat zij gepast kunnen reageren op brand of rook door het gebruik van de eerste interventiemiddelen, dat zij op gepaste manier waarschuwen en dat zij de waarschuwings- en alarmsignalen begrijpen. 

LEES MEER
Basisopleiding bedrijfseerstehulp (16u) op 7 en 8 september

Basisopleiding bedrijfseerstehulp (16u) op 7 en 8 september

Activiteiten / Gemaakt op dinsdag 19 mei 2020

Een ongeval is sneller gebeurd dan je denkt! Binnen deze opleiding verkrijgt u de basis omtrent eerste hulp en hoe te reageren indien er zich een noodsituatie voordoet.
U bent als bedrijf ook verplicht (KB uit 2010) om een aantal personen in dienst te hebben die hulpverlener zijn. Na deze opleiding verkrijgt u het erkende attest van bedrijfseerstehulp. Na het volgen van deze basisopleiding (16 uur) is een jaarlijkse herhaling tevens een must/ vereiste. Enkel op die manier blijft de kennis vers in gedachten zitten. Deze opleiding gaat door op maandag 7 en dinsdag 8 september, telkens van 8u tot 17u in het bedrijvencentrum van Waregem, Kalkhoevestraat 1. Kostprijs is 100 EUR (excl. BTW) per persoon voor leden van de vereniging. 

LEES MEER