Caps

AGENDA

27/04/2023 Comedy Business Event IWZ bij Renson
TERUG NAAR OVERZICHT
IWZ GESPOT: Galico | Anzegem

IWZ GESPOT: Galico | Anzegem

Voorstelling / Gemaakt op dinsdag 14 maart 2023

IWZ GESPOT: Galico | Anzegem

Gerelateerd nieuws

IWZ GESPOT: MERCIER - VANDERLINDEN

IWZ GESPOT: MERCIER - VANDERLINDEN

Voorstelling / Gemaakt op donderdag 24 november 2022

Na de verkoop van de familiale participaties in An-Hyp, Devos-Lemmens en Frisk in de jaren ’90, beslisten de families Mercier en Vanderlinden in 2000 het beheer van het vermogen toe te vertrouwen aan Stéphane (Mercier) en Thomas (Vanderlinden).

De doelstelling was en is nog steeds de koopkracht van het familiale vermogen te beschermen en te laten groeien voor de volgende generaties. Zowel de naam MERCIER VANDERLINDEN als het credo « We take it personally » zijn een uiting van hun persoonlijk engagement.

Om de exponentiële groei van Mercier Vanderlinden blijvend te kunnen ondersteunen en om te kunnen focussen op ons kernmetier werd er in april 2021 beslist om een alliantie met Van Lanschot Kempen aan te gaan. In dit kader heeft Van Lanschot Kempen een meerderheidsparticipatie verworven in Mercier Vanderlinden.

Deze gereputeerde vermogensbeheerder heeft ook een kantoor in de Flanders Fieldweg 4 te Waregem.
Het Waregemse kantoor telt een vijftal medewerkers. Didier Vandoorne onderlijnt dat het team het verschil maakt. 
“Vanuit Waregem kunnen we zowel ons cliënteel in Oost- als in West-Vlaanderen optimaal begeleiden, twee regio’s waar héél wat van ons cliënteel reeds gevestigd is”, aldus Didier Vandoorne. “Waregem zelf is ook een stad van ondernemers, wat aanleunt bij het ondernemerschap dat in ons DNA zit”.

In Waregem heeft de Antwerpse vermogensbeheerder een vlakke structuur en een volwaardige ploeg van lokale mensen die allen sterk verweven zitten in het lokale netwerk met jarenlange ervaring in de sector. “De focus moet liggen op de essentie, te weten een degelijk beheer met succesvolle resultaten op lange termijn, en met eenvoud in de oplossingen”, aldus nog Didier Vandoorne. “Noem het maar ontzorgen van de klant op basis van waarden zoals koopkracht in stand houden, aandacht voor groei van het bedrijf en geen one-stop-shop zoals bij de grootbanken. We hanteren in investeringsdossiers ook strikte principes.

Sommigen spreken van GARP (growth at reasonable price), wij spreken liever over QARP (quality at a reasonable price).”
Mercier Vanderlinden | Asset Management

LEES MEER
IWZ Gespot: Garage Dhont

IWZ Gespot: Garage Dhont

Voorstelling / Gemaakt op zondag 28 augustus 2022

Garage Dhont is een hecht familiebedrijf dat al 66 jaar en 3 generaties lang staat voor eerlijke, persoonlijke en kwaliteitsvolle service.

Jan Dhont is de “pater familias”. Het was zijn vader, Ghislain Dhont, die de garage opstartte in 1956.
Hij is opgegroeid in de garage in Zulte en de passie voor auto’s is hem met de paplepel ingegeven. Jan zit al 30 jaar zelf aan het stuur van de Garage Dhont.
Hij heeft de garage meteen in een hogere versnelling gebracht en heeft het gaspedaal sindsdien niet losgelaten.

De familie is de laatste jaren uitgegroeid tot een enthousiaste, hardwerkende bende van 35 autoliefhebbers, verspreid over 4 vestigingen.

Bij Garage Dhont draait alles rond het leveren van topservice: eerlijk, persoonlijk en kwaliteitsvol.

LEES MEER